o homeopatiji

Kaj sploh je homeopatija?

Homeopatija je preizkušena, varna in povsem naravna metoda zdravljenja, ki spodbuja imunski sistem organizma in mu pomaga, da se sam izbori z nastalo motnjo oziroma boleznijo. Bolezenski znaki so opozorilo za neravnovesje v našem organizmu. Ko se ravnovesje povrne, bolezenski znaki izginejo.

 

Kaj so homeopatska zdravila?

Homeopatska zdravila so pripravljena iz živih rastlin in živali, mineralov in drugih produktov. Izdelujejo se po posebnem postopku redčenja in sočasno močnega pretresanja, kar imenujemo potenciranje. Pri potenciranju raste energetska moč ali potenca zdravila na račun materialnega deleža.

Homeopatska zdravila so neškodljiva in brez stranskih učinkov, varna za mladiče in breje živali. Karenca ni potrebna.

Bolj kot količina zdravila (število kroglic) je  pomembna pogostost odmerjanja. Ko se simptomi izboljšajo prenehamo z dajanjem, ob poslabšanju pa nadaljujemo. Če je bolezen burna in intenzivna je treba homeopatsko zdravilo pogosteje odmerjati.

homeopatija

Kako delujejo?

Pri homeopatskem zdravljenju je najpomembnejša izbira pravega zdravila po principu podobnosti, ki je osnovni zakon homeopatije. Simptomi in reakcije nanje so pri vsakem pacientu drugačni. Skozi pogovor z lastnikom in z lastnim opazovanjem živali si pridobimo pomembne informacije, ki nas pripeljejo do pravega zdravila. Zdravljenje je vedno individualno.

Kaj vse lahko (po)zdravimo s homeopatijo?

Homeopatija zdravi praktično vse, torej različne akutne bolezni, kot so vročinska stanja in poškodbe, alergije ter kronične bolezni. Dostikrat se s pomočjo homeopatskih zdravil lajšajo bolečine ali pa se omili potek neozdravljivih bolezni kot je rak (paliativna oskrba). Zdravimo lahko tudi različne psihične težave (strahove).

Navodilo za uporabo in shranjevanje homeopatskih zdravil

Homeopatske kroglice ali kapljice se dajejo živalim vsaj 20 minut pred ali po obroku direktno v usta. Pomembno je, da ustna sluznica vsrka zdravilo, zato ni potrebno, da žival zdravilo pogoltne. Le v primeru, da žival odklanja jemanje zdravil, se lahko zdravila dajejo tudi v vodo za pitje ali hrano.

sl_SISlovenian